THERMORGRAFIE PAARDEN

We zorgen dat we de echte oorzaak vinden en laten ons niet afleiden door het gevolg, waardoor je paard echt geholpen wordt.

Paardenthermografie is een contactloze onderzoeksmethode die een bijzonder goede aanvulling is op reeds bestaande onderzoeksmethodes. Ons motto is: “houd paardenthermografie simpel en laat je juist informeren”.
Paardenthermografie werkt op basis van temperatuursverschillen in het paardenlichaam, samengaand met de symmetrie van het paardenlichaam. Je kunt niet alleen bestaande blessures detecteren die misschien een gevolg zijn maar men kan ook de oorzaak achterhalen hoe de blessure ontstaat. Dit is erg belangrijk zodat er geen tijdelijke oplossing geboden wordt maar een permanente oplossing. Naar blessure opsporing bij paarden doe we bijvoorbeeld een zadelcheck. Een zadelcheck geeft je een erg duidelijk en gedetailleerd beeld hoe het zadel ligt op je paard. Wat de meeste vergeten bij paardenthermografie is dat er gedegen advies moet volgen op de thermografische bevindingen. In de praktijk betekend dit dat er bijvoorbeeld een zadelcheck moet plaats vinden of verandering van training of paardenvoer. Omdat in paarden lichaam nu eenmaal alles aan elkaar hangt en effect op elkaar heeft zal gezocht moeten worden waar de echte oorzaak ligt van bijvoorbeeld kreupelheid, peesblessure, rug blessure of verzet (bv. steigeren en bokken). Welkom in de wondere wereld van paardenthermografie.

Heeft u vragen? Wij staan u graag te woord!

Contact